Yoghurt Parfait met Perzik en Blauwe Besjes

Yoghurt Parfait met Perzik en Blauwe Besjes

Vrolijk pasen iedereen! Wat stond er gisteren op jullie ontbijttafel? Ik beloofde jullie drie receptjes deze week, maar door een drukke week komt het laatste receptje eigenlijk 1 dag te laat. Ach, het is 2de paasdag dus eigenlijk is het nog zondag hihi.

Ik voelde me eigenlijk een beetje schuldig dat ik mij niet aan mij eigen planning heb kunnen houden. Mijn bedoeling was om voor het weekend een ‘Carrot Cake’ te maken en daarvan het recept te delen. Helaas-pindakaas is dit door omstandigheden niet gelukt. Meteen wat stress bij mij, maar toen bedacht ik me: ik heb nog een paar dagen en het bloggen en recepten bedenken moet gebeuren uit plezier. Dus even stoom afblazen, even een paar dagen relaxen en daarna kan ik weer tijd maken voor mijn lieve lezers.

En op paaszondag maakte ik dan ook tijd voor een lekkere ontbijttafel voor mij en mijn vriend. We hebben genoten van gebakken broodjes met salades en ander beleg, een zachtgekookt eitje en een yoghurt parfait. De Yoghurt Parfait met Perzik en Blauwe Besjes dat ik omtover in het derde recept van deze week.

Echt een recept is het eigenlijk niet… Je kiest zelf hoeveel yoghurt en granola je graag hebt en voegt er de hoeveelheid fruit aan toe die je graag hebt. Maar de combinatie van perzik en blauwe bessen was voor mij de eerste keer, en ik vond het zo lekker dat die combinatie best als recept mag tellen, toch?

En ziet het er ook niet super feestelijk uit, het brengt meteen wat kleur op tafel. Samen met de narcissen die bij mij precies vandaag zijn opgebloeid is het toch nog een Pasen geworden met een lente gevoel.

parfait yoghurt perzik besjes


parfait yoghurt perzik besjes
Printen

Yoghurt Parfait met Perzik en Blauwe Besjes

Rechten abiteofcravings

Ingrediënten

  • yoghurt naar keuze
  • granola
  • perzikken
  • blauwe bessen

Zo maak je het

  1. Maak afwisselende laagjes van yoghurt, granola en het fruit.

  2. Ze zijn het lekkerste als je ze meteen op eet zodat de granola nog krokant is, maar bij ons bleven ze staan tot de broodjes op waren en ook als 'nagerechtje' smaakte het nog heerlijk.


Hulp met je boodschappenlijstje:
– yoghurt (naar keuze, ik gebruikte Griekse yoghurt)
granola
perzik
blauwe bessen


Natuurlijk is dit gerechtje niet alleen leuk voor Pasen, maar kan je dit elke dag als gezond ontbijt naar binnen smikkelen.

Een portie calcium, een portie granen en een portie vitamines gegarandeerd! En het is ook nog eens snel klaar.
Geniet nog van jullie 2de paasdag.

Knuffel X


Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit heeft geen invloed op jouw koopgedrag en is geplaatst uit mijn eigen vrije wil.
Foto’s en teksten zijn gemaakt door © A bite of cravings.
Je kan mij ook volgen op Instagram, Facebook, Pinterest en Bloglovin.
Wil je zeker geen post missen? Abonneer je dan op mijn nieuwsbrief via dit formulier.
 


 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *