VEGGIE VRIJDAG: Romige knoflook pasta

VEGGIE VRIJDAG: Romige knoflook pasta

Je kunt wel zeggen dat ik gek ben op pasta, en dat ik er ook van hou om nieuwe creaties te bedenken. Ik zie nu zelfs dat dit het derde pastagerecht achter elkaar is (oopsie). Sorry (not sorry) niet-pasta-lovers, ik beloof jullie binnenkort weer andere gerechten, maar neem toch even een kijkje naar dit recept want je kan het zomaar lekker gaan vinden!

 

veggie vrijdag vegetarisch a bite of cravings gezond recept koken romige pasta tagliatelle knoflook bouillonWant wie houdt er nu niet van pasta? Spaghetti, tortellinipenne, koud, warm, met vlees of vegetarisch. Geef me een bord en je maakt me blij. En deze keer maak ik ook de vegetarische eters blij (hoop ik toch) met een smaakvol recept.

Geen pot saus, maar zelf een romige substantie maken van soja melk (dit is vegan toch?) en bouillon. Natuurlijk weer flink wat knoflook. (maak ik wel ooit een recept zonder knoflook?) en natuurlijk tagliatelle voor een lekkere bite.

Weinig werk, ideaal als je net al je tijd in je nieuwe konijntjes wil steken. Ja, druk hier in huis met 2 nieuwe vriendjes. Een dubbele konijnenkooi gekocht, alle verzorging en voeding die ze nodig hebben, lekkere snoepjes en speeltjes. Wat een verwennerij. Elke avond even bij ons op de bank knuffelen, en daarna weer verder eten en slapen. Ik zou bijna zelf een konijn willen zijn.

Je snapt het al, ik zit meer naar mijn konijntjes te kijken (Conor en Chester btw, nice to meet you) dan dat ik bezig ben met eten, hé dat is goed voor mijn lijn! (al bijna 2,5kg kwijt trouwens joepiee motivatie enzo!)

Altijd makkelijk om dan een restje (lekkere) pasta, zoals deze, nog over te hebben en op te warmen.. Helaas is dit nu niet zo, want dit gerecht heb ik een paar weken geleden gemaakt (ha-ha). Maar toch staat hier vanavond ook tagliatelle op het menu. (Toeval? Ja toch wel). Ach, ik zal jullie niet meer verder storen, terwijl ik nog even geniet van mijn snoezige bolliewollies kunnen jullie het recept lezen (en maken!).


Printen

Romige knoflook tagliatella

Aantal personen 2
Rechten abiteofcravings

Ingrediënten

  • scheut olijfolie
  • 4 teentjes knoflook uitgeperst
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1 liter soja melk
  • 250 gram tagliatelle

Zo maak je het

  1. Verhit een ruime pan (ik gebruikte een diepe hapjespan) met olijfolie. 

  2. Doe de knoflook en ui in de hete olijfolie. Blijf dit door de pan roeren tot de knoflook en de ui zacht wordt. Dit duurt ongeveer 2-3 minuten.

  3. Voeg de melk en de groentebouillon toe.

  4. Wanneer de blokjes bouillon zijn opgelost voeg je de pasta toe.

  5. Breng het geheel zachtjes aan de kook. Roer af en toe door en zorg dat de pasta goed onder de saus blijft.

  6. Na ongeveer 20 minuten is je gerecht klaar, of wanneer de saus genoeg is ingedikt.

  7. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe als je de smaak te flauw vindt.


Hulp met je boodschappenlijstje:

olijfolie
knoflook
x ui
groentebouillon
soja melk
tagliatelle

 

veggie vrijdag vegetarisch a bite of cravings gezond recept koken romige pasta tagliatelle knoflook bouillon


En? En? En? Verrassend, romig, vol van smaak, toch? *smileyface*. Ik hoop dat jullie er net zo van genieten als ik bij het typen van deze blog.

Snuf, euhh, knuf bedoel ik X


Dit artikel kan affiliate links bevatten.
Dit heeft geen invloed op jouw koopgedrag en is geplaatst uit mijn eigen vrije wil.
Foto’s en teksten zijn gemaakt door © A bite of cravings.
Je kan mij ook volgen op Instagram, Facebook, Pinterest en Bloglovin.
Wil je zeker geen post missen? Abonneer je dan op mijn nieuwsbrief via dit formulier.
 


 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *