VEGGIE VRIJDAG: Tortellini met gegrilde groenten en pesto

VEGGIE VRIJDAG: Tortellini met gegrilde groenten en pesto

Waar maak je mij blij mee? Pasta, kaas, pesto en groenten. Dus waarom zou ik vandaag vlees nodig hebben? De eerste Veggie Vrijdag start ik met dit overheerlijke recept van Tortellini met gegrilde groenten en pesto. Een lekker, gezond en groen bordje op tafel met alles wat je nodig hebt.

Vrijdagavond, je komt van je werk en bent moe omdat je je weer 5 dagen goed hebt ingezet voor je baas. Het liefst ga je rechtstreeks naar de frituur en grijp je naar een frietje met vettige saus en een lekkere frikandel of hamburger. Nee! Niet doen! Het gerecht waarvan je nu het blog bericht aan het lezen bent is snel klaar en de vitaminen zorgen voor veel meer energie dan een vette hap.

Eerder legde ik jullie al uit waarom ik deze categorie ben begonnen. Het is niet dat ik dagelijks vlees nodig heb, maar geheel automatisch staat het vaak op het menu. Niet automatisch, maar heel bewust, toverde ik een bom van groenten (halllooo veggie!) op tafel die me niet teleurstelde. De met kaas gevulde tortellini zorgt voor een voldaan gevoel en ik heb ook echt geen vlees gemist.

 

Veggie: Tortellini met gegrilde groenten en pesto


Veggie: Tortellini met gegrilde groenten en pesto
Printen

Tortellini met gegrilde groenten en pesto

Aantal personen 3
Rechten abiteofcravings

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • zeezout
  • peper
  • scheut olijfolie
  • 250 gram mix snoeptomaatjes
  • 200 gram kaastortellini
  • 4 theelepels groene pesto of meer naar wens

Zo maak je het

  1. Snij de courgette en aubergine in plakjes en snijdt deze plakjes nog een of twee keer doormidden.

  2. Snij de snoeptomaatjes in twee. Besprenkel de groenten met olijfolie en bestrooi met zeezout en peper (hoeveelheid naar wens).

    Meng even goed door elkaar.

  3. Plaats de grillpan op middelhoog vuur en laat goed warm worden. Doe de groenten in de grillpan en roer af en toe om. Als je merkt dat de groenten wat zachter worden (nog net niet papperig) zijn ze klaar. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

  4. Ondertussen kook je de kaastortellini volgens de instructies op de verpakking. Giet de tortellini af en roer de groene pesto erdoorheen.

  5. Serveer de tortellini samen met de gegrilde groenten.


Hulp met je boodschappenlijstje:
x
1 courgette
x 1 aubergine
zeezout
peper
scheut olijfolie
x 250 gram mix snoeptomaatjes
x 200 gram kaastortellini
x 4 theelepels groene pesto 
grillpan


Vind jij dit een volwaardig avondmaal? Of heb je toch echt vlees nodig?

Dit weekend ga ik flink aan de slag met koken voor de Texmex challenge. Op Facebook zal ik korte updates plaatsen dus als je niks wilt missen is de tip: like en volg A bite of cravings daar ook.

Fijn weekend! X

 


Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit heeft geen invloed op jouw koopgedrag en is geplaatst uit mijn eigen vrije wil.
Foto’s en teksten zijn gemaakt door © A bite of cravings.
Je kan mij ook volgen op Instagram, Facebook, Pinterest en Bloglovin.
Wil je zeker geen post missen? Abonneer je dan op mijn nieuwsbrief via dit formulier.
 




15 thoughts on “VEGGIE VRIJDAG: Tortellini met gegrilde groenten en pesto”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *