THEMAWEEK: Vitamines

THEMAWEEK: Vitamines

Omdat ik meer wil doen met gezondheid op mijn blog, vlieg ik er deze maand meteen in met een hele themaweek rondom vitamines. Misschien denk je hier al heel veel van te weten, maar ik duik nog net iets dieper en ik vertel een persoonlijk verhaal.

Als kind kregen ik en mijn zus altijd al ‘vitaminesnoepjes’. Ze hadden een superschattige vorm van een beertje zodat kinderen het natuurlijk makkelijker opeten. En zonder nadenken deden wij dat ook, thank you mommy!

In de pubertijd dacht ik niet zoveel na over vitamines. Ik wist wel dat het belangrijk was maar maakte me er niet zo’n zorgen om. Totdat ik een tegenslag kreeg (en er overigens zelf niks aan kon doen). Ik heb zelf een enorm weg afgelegd met ups en downs i.v.m. 1 bepaald vitamine die ik tekort kwam. En het is nog steeds schrikwekkend dat er zo laks mee om wordt gegaan. Daarom deel ik deze week een heel persoonlijk verhaal: met gevolgen, zware periodes en om iedereen duidelijk te maken (inclusief dokters) dat je altijd naar je lijf moet luisteren.

Natuurlijk ben ik geen dokter en baseer ik mijn artikels deze week puur op eigen ervaring en research. Ik ga dus ook nog lekker ‘researchen’ over alle verschillende vitamines. De meeste weten wel dat je vitamine C uit sinaasappels haalt en vitamine D uit de zon, maar ik ben toch eens benieuwd waar het nog meer in zit en wat het echt met je lijf doet.

themaweek vitamines vitamine gezondheid fit a bite of cravings


quote themaweek vitamines vitamine gezondheid fit a bite of cravings

Ik hoop dat jullie het net zo interessant gaan vinden als ik. Het is iets nieuws, even iets anders, maar zeker niet van mindere waarde op mijn blog.

Ik vind het altijd leuk om in contact te komen met andere mensen en hun verhaal te kunnen delen via mijn blog. Hebben jullie dus interesse om een persoonlijk verhaal te vertellen over je gezondheid, je lijf, een vitamine tekort, een allergie of iets anders? Dan mag je me altijd contacteren.

Ik ga nu even een stukje fruit eten (vitamientjes voor vandaag), morgen lees je meer! X

 


Je kan mij ook volgen op Instagram, Facebook, Pinterest en Bloglovin.
Wil je zeker geen post missen? Abonneer je dan op mijn nieuwsbrief via dit formulier.


 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *