Spaghetti met Gehaktballen

Spaghetti met Gehaktballen

“Gaan we een keer ‘Spaghetti Meatballs’ eten?” Dat was de vraag die afgelopen weekend uit de mond van mijn vriend kwam. Ik verklaarde hem een beetje voor gek: ‘dat kan toch niet heel anders smaken dan gewone spaghetti bolognese?’ Fout!

Wel als je zin hebt om je vriend te verassen met de allerlekkerste, verse gehaktballen. Dan overtreft deze Spaghetti met Gehaktballen echt al je verwachtingen.


 

Spaghetti met gehaktballen
Printen

Spaghetti met gehaktballen

Rechten abiteofcravings

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 5 eetlepels broodkruimels / paneermeel
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel ui-poeder
  • zout en peper op smaak
  • spaghetti (hoeveelheid naar keuze)
  • 1 pot tomatensaus

Zo maak je het

  1. Snijdt de ui fijn en knijp de knoflook uit.

  2. Meng alle ingrediënten goed samen in een kom.

  3. Rol het gehaktmengsel in ballen van een middelgroot formaat. 

    (of laat je vriend het doen! *hinthint*)

  4. Kook ondertussen de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking.

  5. Verwarm een bakpan met olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin de ballen tot ze goed beginnen te kleuren. (ongeveer 20 minuten). Voeg de pot tomatensaus toe. Doe een deksel op de pan en laat alles een paar minuten goed doorwarmen.

  6. Serveer de gehaktballen samen met de spaghetti. Bon appetit!

 


Hulp met je boodschappenlijstje:
– 500 gram rundergehakt
– 5 eetlepels broodkruimels
– 1 ei
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 2 theelepels Italiaanse kruiden
– 1 theelepel ui-poeder
– zout en peper naar smaak
spaghetti
– 1 pot tomatensaus


Wat vind jij? Lekkerder dan ‘standaard spaghetti bolognese’?

Dikke knuffel X


Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit heeft geen invloed op jouw koopgedrag en is geplaatst uit mijn eigen vrije wil.
Foto’s en teksten zijn gemaakt door © A bite of cravings.
Je kan mij ook volgen op Instagram, Facebook, Pinterest en Bloglovin.
Wil je zeker geen post missen? Abonneer je dan op mijn nieuwsbrief via dit formulier.
 


 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *