Pita met Kip en Homemade Tzatziki Saus

Pita met Kip en Homemade Tzatziki Saus

Een simpel gerechtje voor doordeweeks? Of juist voor op een zaterdagavond als je weinig zin hebt om te koken? Stop maar met zoeken, WE’VE GOT IT!

Deze Pita met Kip en Homemade Tzatziki Saus is ideaal als je snel een gezonde maaltijd op tafel wilt hebben. Ook handig; bijna iedereen lust het! Oké, de Tzatziki saus wat niet favoriet bij mijn vriend. Gelukkig vond ik hem aardig in de buurt komen van de Tzatziki saus die ik afgelopen zomer in Kreta heb geproefd.

Een tip: Maak de Tzatziki saus ruim van te voren klaar, hij moet namelijk nog even uitlekken in de koelkast!


 

PIta met Kip en Homemade Tzatziki Saus
Printen

Pita met Kip en Homemade Tzatziki Saus

Aantal personen 4
Rechten abiteofcravings

Ingrediënten

Pita's met kip

  • 500 gram kipfilet
  • kippenkruiden
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • sla

Tzatziki saus

  • 1 halve komkommer
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels knoflookpoeder
  • 1 eetlepel dille
  • beetje limoensap
  • snufje zout
  • 1 halve theelepel peper

Zo maak je het

Tzatziki saus (ruim op tijd maken)

  1. Snij de komkommer in plakjes

  2. Doe alle ingrediënten voor de saus in een blender en pureer tot alles goed is fijngemalen en gemengd.

  3. Pak een schaal of diep bord en leg hierover een schone theedoek. Giet het saus-mengsel op de theedoek. Plaats de schaal in de koelkast en laat de saus ongeveer 3 uur uitlekken. Je zult zien dat hierna de saus helemaal dik is geworden. Haal de saus van de theedoek met een lepel, en doe deze in een kom.

Pita's met kip

  1. Snij de kip in reepjes en bestrooi ze met de kippenkruiden.

  2. Snij de paprika in stukjes en de ui in ringen.

  3. Verwarm de pita's volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. Bak de kipreepjes in een pan met olijfolie tot ze goudbruin kleuren.

  5. Beleg de pita's met de kip, sla, paprika, rode ui en tzatziki saus.


Hulp met je boodschappenlijstje:
– 500 gram kipfilet
kippenkruiden
– 1 rode paprika
– 1 rode ui
sla
– de helft van een komkommer
– 250 gram Griekse yoghurt
– 2 theelepels knoflookpoeder
– 1 eetlepel dille
– beetje limoensap
– snufje zout
– 1 halve theelepel peper


OOK LEKKER: Doe er kaas bij voor wat extra smaak.

Had ik gelijk of niet? Snel, makkelijk en lekker!

Liefs van mij X


Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit heeft geen invloed op jouw koopgedrag en is geplaatst uit mijn eigen vrije wil.
Foto’s en teksten zijn gemaakt door © A bite of cravings.
Je kan mij ook volgen op Instagram, Facebook, Pinterest en Bloglovin.
Wil je zeker geen post missen? Abonneer je dan op mijn nieuwsbrief via dit formulier.
 


 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *