Penne met kip in romige Philadelphia

Penne met kip in romige Philadelphia

Pasta staat hier wekelijks op het menu. Lekker, niet te ongezond (knipoog) en makkelijk klaar te maken. Mijn variant met romige Philadelphia heb ik al een paar keer gemaakt en nu is het tijd om het recept met jullie te delen.

 

Penne met kip in romige Philadelphia

Trouwens, mijn foodstagram bestaat 1 maand! (feestjeeee) Nou, eigenlijk bestaat hij al langer dan een maand, maar het is 1 maand geleden dat ik actief begon te Instagrammen (is dat een woord?) over gezond eten. Ik heb nu 500 volgers, maar hoop er stiekem meer te halen. Dus vergeet zeker niet mijn Instagram even te volgen, ik beloof je dat er geheime foto’s opstaan die mijn blog niet eens bereiken!

Okay, back to where we came from: Penne met Kip in romige Philadelphia. Een erg makkelijk recept, maar wel vol van smaak, gezond en het vult enorm. Deze versie is gemaakt met tomatenblokjes en Philadelphia kruiden, maar ik denk dat ik binnenkort eens een andere variant ga proberen. Maar nu moeten jullie het even doen (geen zorgen, hij is echt lekker) met dit recept.

Komt ie weer:

 


Penne met kip in romige Philadelphia
Printen

Penne met kip in romige Philadelphia

Aantal personen 3
Rechten abiteofcravings

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • kippenkruiden
  • 300 gram penne of andere pasta naar wens
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 bakje philadelphia kruiden
  • 75 gram geraspte mozzarella kaas
  • peper en zout naar smaak

Zo maak je het

  1. Snij de kip in blokjes en kruid ze met kippenkruiden.

  2. Plaats een pan met water op het vuur om dadelijk de pasta in te koken.

  3. Verhit een pan met olijfolie en bak hierin de kip goudbruin.

  4. Doe de penne in de pan met kokend water en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.


  5. Terwijl de pasta aan het koken is ga je verder met de saus:

    Voeg de tomatenblokjes (samen met het vocht uit het blikje) toe aan de kip. Roer door en laat voor 4 minuten goed doorwarmen.


  6. Voeg het bakje Philadelphia kruiden toe aan de pan met kip en tomatenblokjes. Roer goed door en laat ongeveer 3 minuten goed doorwarmen.


  7. Haal de pan met kip en saus van het vuur.

    Giet de pasta af.

  8. Roer de mozzarella door de pan met saus. Proef en voeg eventueel nog zout en peper toe naar smaak.

  9. Serveer de saus en pasta tegelijk. Smakelijk!


Hulp met je boodschappenlijstje:

Penne met kip in romige Philadelphia – 500 gram kip
kippenkruiden
– 300 gram penne (of andere pasta naar wens)
– blik tomatenblokjes
– 1 bakje Philadelphia kruiden
– 75 gram geraspte mozzarella kaas
– peper en zout


P.S. Toch liever fan van tomatensaus? Probeer dan eens deze Spaghetti met Gehaktballen.

Dikke knuffel X


Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit heeft geen invloed op jouw koopgedrag en is geplaatst uit mijn eigen vrije wil.
Foto’s en teksten zijn gemaakt door © A bite of cravings.
Je kan mij ook volgen op Instagram, Facebook, Pinterest en Bloglovin.
Wil je zeker geen post missen? Abonneer je dan op mijn nieuwsbrief via dit formulier.
 


 



2 thoughts on “Penne met kip in romige Philadelphia”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *