Peer met Walnoten en Honing

Peer met Walnoten en Honing

Hoe ontstond dit gerecht? Ik zag een peer liggen die op moest, ik vond een zakje walnoten in de la en ik wist dat ik nog een pot honing had. Ja, zo simpel kan het zijn haha.

Ik had gisterenavond al bedacht dat ik een ontbijt wou maken met peer. De peer die daar al een week zielig in de schaal lag te wachten om gegeten te worden. De peer die nu ook wel snel gegeten moest worden of hij zou moeten verhuizen naar de vuilnisbak.

Wat ik zeker wist is dat ik eens iets anders wou dan smoothies. Don’t get me wrong, ik ben nog steeds supergek op smoothies! Maar ooit wil je je fruit wel eens op een andere manier klaarmaken en proeven.

En zo zijn we terug bij de intro: ‘ik zag, ik pakte en ik bakte.’ (ofzoiets)

Ik heb er voor gekozen om deze Peer met Walnoten en Honing als ontbijt te eten, maar het zou ook lekker kunnen smaken als nagerecht.


Peer met walnoten en honing
Printen

Peer met Walnoten en Honing

Aantal personen 2
Rechten abiteofcravings

Ingrediënten

  • 1 peer
  • 30 gram walnoten
  • 2 theelepels honing
  • beetje kaneel

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

  2. Snij de peer doormidden. Haal met een lepel het klokhuis uit de peer, doe dit bij allebei de helften.

  3. Plaats de 2 helften in een ovenschaal of op een bord dat in de oven mag.

  4. Vul de 'holletjes' met walnoten.

    Giet 1 eetlepel honing over iedere helft van de peer.

  5. Zet de peer in de oven en bak 30 minuten

  6. Laat de peer afkoelen, serveer daarna met yoghurt of kwark. Enjoy! 


Hulp met je boodschappenlijstje:
– 1 peer
– 30 gram walnoten
– 2 theelepels honing
– beetje kaneel


En als je hem gemaakt hebt, weet je ook dat het je huis vult met een heerlijke geur!

Veel Liefs X


Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit heeft geen invloed op jouw koopgedrag en is geplaatst uit mijn eigen vrije wil.
Foto’s en teksten zijn gemaakt door © A bite of cravings.
Je kan mij ook volgen op Instagram, Facebook, Pinterest en Bloglovin.
Wil je zeker geen post missen? Abonneer je dan op mijn nieuwsbrief via dit formulier.
 


 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *