Ovenschotel: Cheesy Broccoli-Bloemkool met Kip

Ovenschotel: Cheesy Broccoli-Bloemkool met Kip

Ik hou van roomkaas, ik hou van broccoli, ik hou van bloemkool en ik hou van kip. Dus wat doen we dan? We mengen alles door elkaar tot een gezonde overheerlijke ovenschotel!

Ovenschotel Cheesy Broccoli-bloemkool met kip

 

Ik had gisteren een druk dagje: veel nieuwe ideeën bedacht voor mijn blog (updates komen soon, real soon!), andere leuke foodblogs gelezen, inspiratie opgedaan op Pinterest, mijn Facebookpagina gepromoot… en daarnaast wou ik persé boodschappen doen en een gezonde maaltijd maken.

Na wat brainstormen kwam ik uit op de combinatie van broccoli, bloemkool, kip, Philadelphia en een krokant korstje. Ik had er meteen zin in om het uit te proberen!

Ovenschotels vind ik trouwens altijd een ‘big hit’. Het ruikt lekker, het is makkelijk te maken, een plezier voor je smaakpupillen, het ziet er leuk uit op de tafel en de restjes kan je de volgende dag gewoon nog opnieuw opbakken in de oven.

Ik wou deze keer een ovenschotel maken met niet te veel poespas. De nadruk moest vooral op de groente liggen (gezond!), en de kip is puur voor wat extra smaak en het gevoel van een volwaardige maaltijd. Ik zeg: GELUKT!


Ingrediënten voor Cheesy Broccoli-Bloemkool met Kip (2-3 p):

– 2 kipfilet
– 1 bakje Philadelphia naturel light
– 1 eetlepel melk
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel oregano
– 300 gram broccoli
– 300 gram bloemkool
– 20 gram paneermee
– 30 gram parmezaanse kaas (poeder)
– 1,5 theelepel gerookt paprikapoeder
– 1 eetlepel olijfolie

Ovenschotel Cheesy Broccoli-bloemkool met kipDaar gaan we:
Verwarm de oven voor op 210 graden en vet een ovenschaal in.

Kook de broccoli en bloemkool 3 tot 4 minuten n ruim kokend water.
Giet af en zet aan de kant.

Snij de kip in stukjes en bak deze lichtbruin.

Meng in een kommetje de philadelphia met de melk, het knoflookpoeder en de oregano.
Meng in een ander kommetje het paneermeel, de parmezaanse kaas, het paprikapoeder en de olijfolie.

Doe de groenten, kip en Philadelphia in de ovenschaal en meng alles goed onder elkaar.

Strooi het paneermeel er boven op.

Plaats de ovenschaal in het midden van de oven voor ongeveer 20-25 minuten.

Smakelijk eten!Ovenschotel Cheesy Broccoli-bloemkool met kip


Heb je het recept van deze Cheesy Broccoli-Bloemkool met kip ovenschotel gemaakt? Dan zou ik het heel leuk vinden om te horen wat je ervan vindt. Dit kan door hieronder een reactie achter te laten, of nog leuker: een foto op Instagram. Tag mij gerust, want ik ben erg benieuwd.

Dankjewel! X

 

 2 thoughts on “Ovenschotel: Cheesy Broccoli-Bloemkool met Kip”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *