TEXMEX: Rijk gevulde Mexicaanse ovenschotel

TEXMEX: Rijk gevulde Mexicaanse ovenschotel

Voor diegene die de bruine bonen nog niet beu is, of voor diegene die toch liever een traditioneel Mexicaans gerecht heeft: de Rijk gevulde Mexicaanse ovenschotel.

Zoals beloofd een vierde(!) recept in de themaweek. Dit was het recept wat ik een paar weken geleden heb gemaakt, maar waarvan ik nog steeds niet de tijd had om het te plaatsen. (Ja, druk leven die bloggers!) Ik weet wel nog dat hij toen heerlijk smaakte en super goed vulde.

Een bron van vitaminen; alhoewel elk Mexicaans gerecht dat wel is denk ik. Het fijne aan dit recept vind ik dat je de rotzooi (ja, ik ben soms een rommelige kok) van de voorbereidingen kan opruimen terwijl de schotel in de oven staat. Nog even een glaasje drinken pakken, op de bank zitten met de boyfriend die net terug is van zijn werk. En dan *ping*: aan tafel! Of ook gewoon lekker op de bank met het bordje in je hand (guilty pleasure). Ideaal voor een vrijdagavond zoals vandaag.mexicaanse ovenschotel veel groenten gezond recept tex mex


 

mexicaanse ovenschotel veel groenten gezond recept tex mex
5 from 1 vote
Printen

Rijk gevulde Mexicaanse ovenschotel

Aantal personen 4
Rechten abiteofcravings

Ingrediënten

  • 300 gram rundergehakt
  • 2 rode paprika's
  • 1 ui
  • 140 gram tomatenpuree
  • 300 gram mais
  • 400 gram bonen mix
  • 3 eetlepels tex mex kruiden
  • doritos
  • 100 gram geraspte kaas

Zo maak je het

  1. Voorbereiding:

    Snij de paprika en ui in stukken.

    Laat de mais en bonen uitlekken.

    Verwarm de oven voor op 180 graden.

    Zet een ovenschaal klaar.

  2. Zet een pan op middelhoog vuur en bak hierin het rundergehakt rul.

  3. Voeg de paprika en ui toe aan het gehakt en roer goed door. Warm een paar minuten mee.

  4. Meng de mais en bonen in de pan.

  5. Voeg de tomatenpuree en de tex mex kruiden toe. Roer alles heel goed door elkaar en laat nog even doorwarmen.

  6. Doe de helft van de vulling in een ovenschaal. Maak een laagje met gebroken tortilla chips. Doe de andere helft van de vulling in de ovenschaal. Maak weer een laag met tortilla chips, deze keer laat je ze heel. Bestrooi met kaas.

  7. Plaats de ovenschotel ongeveer 20 in de oven. 

  8. Serveer warm, eventueel met nog extra tortilla chips.


Hulp met je boodschamexicaanse ovenschotel veel groenten gezond recept tex mexppenlijstje:
x 300 gram rundergehakt
x rode paprika’s
x ui
x 140 gram tomatenpuree
x 300 gram mais
x 400 gram bonen (2)
x tex mex kruiden
x Doritos
x geraspte kaas

 


Vergeet zeker niet morgen een kijkje te nemen op mijn blog want dan wordt de superleukemegagave give away bekend gemaakt!
Alvast een fijn weekend!X



Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit heeft geen invloed op jouw koopgedrag en is geplaatst uit mijn eigen vrije wil.
Foto’s en teksten zijn gemaakt door © A bite of cravings.
Je kan mij ook volgen op Instagram, Facebook, Pinterest en Bloglovin.
Wil je zeker geen post missen? Abonneer je dan op mijn nieuwsbrief via dit formulier.
 


 



2 thoughts on “TEXMEX: Rijk gevulde Mexicaanse ovenschotel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *