Paasrecept: Makkelijke Wortelsoep

Paasrecept: Makkelijke Wortelsoep

Word jij ook ‘helemaal happy’ van een pruttelende pan soep op het vuur? Ik wel. Om nog maar te zwijgen over de heerlijke geur die zich door je keuken verspreid. Afgelopen week rook mijn keuken naar deze Makkelijk Wortelsoep die volgende week op iedereen zijn paastafel kan schitteren.

Deze Makkelijke Wortelsoep is een stevig soepje die kan dienen als voorgerecht, lunch, of zelfs als volwaardig avondmaal met wat brood erbij. Met een paar ingrediënten kan jij zorgen dat iedereen ook op een feestdag een gezonde maaltijd binnen krijgt. Nog een voordeel van soep: terwijl hij staat te pruttelen kun je je bezig houden met opruimen, tafel dekken of bijkletsen met de visite.

Makkelijke wortelsoep


Makkelijke wortelsoep
Printen

Makkelijke Wortelsoep

Aantal personen 4
Rechten abiteofcravings

Ingrediënten

  • scheut olijfolie
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 8 medium wortels
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 1 blokje groentebouillon
  • 0.5 liter water + extra naar wens
  • zout en peper op smaak

Zo maak je het

  1. Snij de wortels, bleekselderij en ui in stukken. (de stukken mogen best grof zijn, ik zelf heb gekozen voor ongeveer 1,5 cm)

  2. Pak een grote soeppan en plaats deze met wat olijfolie op middelhoog vuur. Doe de kerriepoeder in de pan en verwarm dit samen ongeveer 2 minuten. Blijf roeren zodat alles goed mengt.

  3. Voeg de gesneden wortels, bleekselderij en ui toe. Bak deze 10 minuten.

  4. Voeg 0.5 liter kokend water toe (of volgens de verpakking van de bouillon) aan de pan en plaats hierin het bouillonblokje.

  5. Zet het vuur iets lager, plaats een deksel op de pan en laat de soep 20-30 minuten sudderen op een laag vuurtje. Roer af en toe door de soep.

  6. Zodra de groente zacht worden haal je de pan van het vuur. Pureer de soep met een staafmixer, of voorzichtig in een blender (pas altijd op met hete vloeistoffen in een blender!).

  7. Wanneer de groenten helemaal gepureerd zijn plaats je de soep nog even op middelhoog vuur om goed door te warmen. Voeg eventueel nog wat water toe als je de soep liever dunner hebt. (Ik heb nog ongeveer 300 ml kokend water toegevoegd).

  8. Proef en voeg zout en peper toe naar smaak. Serveer warm en geniet!


Hulp met je boodschappenlijstje:
– scheut olijfolie
– 2 theelepels kerriepoeder
– 8 wortels
– 4 stengels bleekselderij
– 1 ui
– 1 blokje groentebouillion
– zout en peper


Rond pasen zijn er altijd leuke broodjes te vinden in de supermarkten. Om mijn gerechtje nog meer bij te pasen te laten passen heb ik gekozen voor broodjes in de vorm van konijntjes.

Wat vind jij de leukste manier om soep te serveren?

Vergeet zeker morgen niet nog een kijkje te nemen op mijn blog want dan komt er weer een nieuw leuk gerechtje voor pasen online.

Knuffel X


Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit heeft geen invloed op jouw koopgedrag en is geplaatst uit mijn eigen vrije wil.
Foto’s en teksten zijn gemaakt door © A bite of cravings.
Je kan mij ook volgen op Instagram, Facebook, Pinterest en Bloglovin.
Wil je zeker geen post missen? Abonneer je dan op mijn nieuwsbrief via dit formulier.
 




Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *