Krokante Parmezaanse Uienringen

Krokante Parmezaanse Uienringen

Zaterdag of zondag betekent hier meestal tijd om voetbal te kijken. Maar eigenlijk vind ik dat helemaal niet erg, want dan kan ik zelf ook uitgebreid bezig zijn met mijn hobby: koken! En dat vindt mijn vriend dan weer niet erg, want dat betekent dat hij een bordje met proeverijen onder zijn neus krijgt. Win-win-situatie op en top!

Dus terwijl Real Madrid op tv was (eigenlijk de enige voetbalploeg die ik ook interessant vind), kon ik het weer niet laten om me in de keuken te verstoppen. En een tijdje later kwam ik naar de bank toe wandelen met een bordje vol met Krokante Parmezaanse Uienringen. 

Ik denk dat wij hier thuis zelden een dag iets eten zonder ui, haha, superlekker in elk gerecht en ook heel gezond. En ja over kaas hoef ik niet veel te zeggen denk ik, favoriet bij veel mensen! Dus toen ik deze uienringen  ging maken, was ik er al zeker van de de combinatie goed zat. En een potje in mijn kruidenkast gaat altijd heel snel leeg, geloof het of niet maar dat is het potje waarop staat ‘aardappelkruiden’. Ja, zelfs op deze uienringen is het heerlijk.

krokante parmezaanse uienringen

Benieuwd naar de rest van de kruiden die ik heb gebruikt? Hier volgt het recept:


 

4 from 1 vote
Printen

Krokante Parmezaanse Uienringen

Aantal personen 2
Rechten abiteofcravings

Ingrediënten

  • 1 halve ui
  • 2 eiwitten
  • 2 eetlepels maizena
  • 2 theelepels aardappelkruiden
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 20 gram parmezaanpoeder
  • 3 ziplockzakjes

Zo maak je het

  1. Pel de ui en snij deze in ringen. Duw de binnenkant van de ui naar buiten, zo heb je allemaal losse ringen van verschillend formaat.

  2. Pak een bakje en meng de aardappelkruiden, het knoflookpoeder en het parmezaanpoeder door elkaar.

    Pak een ziplock zakje en doe hierin de maizena.

    Pak een bakje en doe hierin de eiwitten, klop deze tot ze licht schuimend zijn.

  3. Doe de helft van je kruiden-parmezaan-mengsel in een ziplock zakje. De andere helft bewaar je.

  4. Verwarm de oven voor op 200 graden en zorg dat je een ovenrooster hebt waarop je de uienringen kunt plaatsen.

  5. Doe een uienring in het zakje met maizena en schud deze goed zodat de ui helemaal bedekt is met maizena.

  6. Pak de uienring met een vork uit het zakje en doe deze in het eiwit. Draai hem even om zodat ook hier weer alle kanten bedekt zijn met eiwit.

  7. Pak de uienring met een vork uit het bakje en stop deze in het zakje met kruiden-parmezaan-mengsel. Schud weer goed tot alle kanten bedekt zijn.

  8. Pak de uienring met een vork uit het zakje en leg deze op het rooster.

  9. Herhaal dit met alle uienringen. Wanneer het kruiden-parmezaan-mengsel begint te klonteren of bijna op is, pak je een nieuw zakje en doe je hierin de andere helft van het mengsel dat je bewaard hebt.

  10. Als je alle stappen hebt uitgevoerd met alle uienringen, plaats je het rek in het midden van je oven en bak je de uienringen voor ongeveer 15 minuten.

  11. Eet ze op als ze nog warm zijn en eet ze eventueel met een sausje naar keuze.

Notities

Achteraf hadden mijn uienringen iets dikker gemogen, ze krimpen dus iets in de oven.

Dit is een receptje voor een klein bordje, natuurlijk kan je er altijd meer maken.

 


Hulp met je boodschappenlijstje:krokante parmezaanse uienringen
– 1 halve ui
– 2 eiwitten
– 2 eetlepels maizena
– 2 theelepels aardappelkruiden
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 20 gram parmezaanpoeder
– 3 ziplock zakjes

 

 

 


En natuurlijk hoef je ze niet alleen tijdens de voetbal te maken, maar smaken ze eigenlijk altijd als hapje!

Knuffel X


Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit heeft geen invloed op jouw koopgedrag en is geplaatst uit mijn eigen vrije wil.
Foto’s en teksten zijn gemaakt door © A bite of cravings.
Je kan mij ook volgen op Instagram, Facebook, Pinterest en Bloglovin.
Wil je zeker geen post missen? Abonneer je dan op mijn nieuwsbrief via dit formulier.
 


 



1 thought on “Krokante Parmezaanse Uienringen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *