Knapperige aardappelschotel uit de oven

Knapperige aardappelschotel uit de oven

 

Aardappels: sommigen mijden het in een ‘gezond-dieet’ omdat het veel koolhydraten bevat. Echter eten wij Nederlanders al vanaf de 18de eeuw aardappelen, en vroeger zelfs dagelijks! Ik vind het onnodig om aardappelen volledig te schrappen, en het is ook veel te lekker! Kijk maar eens wat een mooie Knapperige aardappelschotel  je uit je oven kan toveren.

Deze aardappelschotel is heel makkelijk te maken en goed te combineren met vlees en groenten. Je moet alleen een beetje geduld hebben met de baktijd, maar dan heb je ook wat!

Voor de kruiden heb ik gekozen voor aardappelkruiden, knoflookpoeder en cayennepeper. Maar je kan gerust andere combinaties proberen voor andere smaken.


Ingrediënten voor een Knapperige Aardappelschotel uit de oven:
– 5 aardappelen *
– 30 gram ongezouten roomboter
– 3 eetlepels olijfolie
– 2 theelepels aardappelkruiden
– 1 theelepel knoflookpoeder
– heel klein beetje cayennepeper (poeder)
– zeezout naar smaak

krokante aardappelschotel uit de oven

En zo doe je het:
Smelt de boter (in de magnetron). Voeg de olijfolie toe aan de boter.
Verwarm je oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met de gemengde olijfolie en boter.
Meng de aardappelkruiden, knoflookpoeder en cayennepeper door het oliemengsel.

Schrob de aardappelen schoon. Snij de aardappelen in dunne plakjes en probeer ze bij elkaar te houden.
Leg de aardappelen in de ovenschaal zoals op de foto’s.
Schep de helft van het kruiden
mengsel over de aardappelen. De andere helft bewaar je.

Plaats de ovenschaal in het midden van de oven.
In totaal bak je de aardappel ongeveer 90 minuten, of totdat je ze zelf gaar genoeg vindt.
Let op: op de helft van de baktijd schep je de rest van het kruidenmengsel over de aardappelen.

Combineer de aardappelen met een stukje vlees en groenten en je hebt een simpel bordje avondeten dat net even iets anders smaakt.

 

* genoeg voor 3 a 4 personen

TIP:
Zet de oven de laatste 10-15 minuten even op grill stand, zo worden ze extra krokant!

OOK LEKKER: voeg spekjes en ui toe voor nog meer smaak!

krokante aardappelschotel uit de oven


Liefs X



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *