Knapperige aardappelschotel uit de oven

Knapperige aardappelschotel uit de oven

Aardappels: sommigen mijden het in een ‘gezond-dieet’ omdat het veel koolhydraten bevat. Echter eten wij Nederlanders al vanaf de 18de eeuw aardappelen, en vroeger zelfs dagelijks! Ik vind het onnodig om aardappelen volledig te schrappen, en het is ook veel te lekker! Kijk maar eens wat een mooie Knapperige aardappelschotel  je uit je oven kan toveren.

Deze aardappelschotel is heel makkelijk te maken en goed te combineren met vlees en groenten. Je moet alleen een beetje geduld hebben met de baktijd, maar dan heb je ook wat!

Voor de kruiden heb ik gekozen voor aardappelkruiden, knoflookpoeder en cayennepeper. Maar je kan gerust andere combinaties proberen voor andere smaken.


krokante aardappelschotel uit de oven
Printen

Knapperige aardappelschotel uit de oven

Rechten abiteofcravings

Ingrediënten

  • 5 aardappelen
  • 30 gram roomboter ongezouten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels aardappelkruiden
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • klein beetje cayennepeper poeder
  • zeezout naar smaak

Zo maak je het

  1. Smelt de boter (in de magnetron). Voeg de olijfolie toe aan de boter.

  2. Verwarm je oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met de gemengde olijfolie en boter.

  3. Meng de aardappelkruiden, knoflookpoeder en cayennepeper door het oliemengsel.

  4. Schrob de aardappelen schoon. Snij de aardappelen in dunne plakjes en probeer ze bij elkaar te houden.

  5. Leg de aardappelen in de ovenschaal zoals op de foto's.

  6. Schep de helft van het kruidenmengsel over de aardappelen. De andere helft bewaar je.

  7. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven.

  8. In totaal bak je de aardappel ongeveer 90 minuten, of totdat je ze zelf gaar genoeg vindt.

    LET OP: op de helft van de baktijd schep je de rest van het kruidenmengsel over de aardappelen.

  9. Combineer de aardappelen met een stukje vlees en groenten en je hebt een simpel bordje avondeten dat net even iets anders smaakt.

Notities

Tip: Zet de oven de laatste 10-15 minuten even op grill stand, zo worden ze extra krokant!


Hulp met je boodschappenlijstje:krokante aardappelschotel uit de oven
– 5 aardappelen
– 30 gram ongezouten roomboter
– 3 eetlepels olijfolie
– 2 theelepels aardappelkruiden
– 1 theelepel knoflookpoeder
– heel klein beetje cayennepeper
zeezout naar smaak

 


OOK LEKKER: voeg spekjes en ui toe voor nog meer smaak! Liefs X


Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit heeft geen invloed op jouw koopgedrag en is geplaatst uit mijn eigen vrije wil.
Foto’s en teksten zijn gemaakt door © A bite of cravings.
Je kan mij ook volgen op Instagram, Facebook, Pinterest en Bloglovin.
Wil je zeker geen post missen? Abonneer je dan op mijn nieuwsbrief via dit formulier.
 


 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *