Kip Kerrie gesudderd in Kokosmelk en Tomaat

Kip Kerrie gesudderd in Kokosmelk en Tomaat

Hallo lieve lezers, vandaag een spannende dag gehad dus het was heerlijk om toch nog even in de keuken te kunnen hobbyen. Het gerecht wat daar uit kwam is deze Kip Kerrie gesudderd in Kokosmelk en Tomaat.

Spannend? Het was toch een zonnige dag, het begin van de lente, het midden van de week. Ja, maar helaas moest mijn papa een operatie ondergaan. Wel iets kleins, maar toch even een hectische dag die gelukkig goed is afgelopen.

Des te meer redenen om mijn familie thuis even te verwennen met een avondmaal waarvoor ze zelf niks hoeven te doen. De maaltijd die ze voor zich kregen bestond uit Kip gebakken in kerrie en daarna gesudderd in kokosmelk en Tomaat met rijst. (en kroepoek, want hier in huis geldt ‘waar rijst is, is kroepoek’. Ofzoiets..)

Als jij het ook wilt proeven, moet je het ‘helaas’ zelf maken (hihi). Geen probleem want hieronder volgt het makkelijke recept.


 

Kip kerrie gesudderd in kokosmelk en tomaat
Printen

Kip Kerrie gesudderd in Kokosmelk en Tomaat

Aantal personen 4
Rechten abiteofcravings

Ingrediënten

  • 450 gram kipfilet
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 70 gram tomatenpuree
  • 3-4 eetlepels suiker bruine of kokosbloesem
  • 300 gram rijst

Zo maak je het

  1. Snij de kip in blokjes en de ui in fijne stukjes.

  2. Verhit een pan met olijfolie en kerriepoeder. Voeg de ui en knoflook toe en laat deze 2 minuten koken.

  3. Doe de kip in de pan en roer goed door zodat alle kip bedekt is met kerrie. Kook de kip 7 tot 10 minuten tot hij niet meer roze is.

  4. Vervolgens doe je de kokosmelk, tomatenblokjes, tomatenpuree en suiker in de pan.

  5. Laat het geheel 30 minuten sudderen met een deksel op de pan. Roer regelmatig even door.

  6. Terwijl de saus suddert kook je de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  7. Serveer de kip met saus en rijst (en eventueel kroepoek!).


Hulp met je boodschappenlijstje:
– 450 gram kip
– 3 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels kerriepoeder
– 1 hele ui
– 2 teentjes knoflook
– 400 ml kokosmelk
– 400 ml blikje tomatenblokjes
– 70 gram tomatenpuree
– 3 à 4 eetlepels suiker
– 300 gram rijst


Het proeft anders dan je verwacht. De kerrie overheerst niet, maar de tomaten en kokosmelk zorgen voor een romige smaak. Vind je ook niet?

Knuffel X


Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit heeft geen invloed op jouw koopgedrag en is geplaatst uit mijn eigen vrije wil.
Foto’s en teksten zijn gemaakt door © A bite of cravings.
Je kan mij ook volgen op Instagram, Facebook, Pinterest en Bloglovin.
Wil je zeker geen post missen? Abonneer je dan op mijn nieuwsbrief via dit formulier.
 


 



2 thoughts on “Kip Kerrie gesudderd in Kokosmelk en Tomaat”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *