Italiaanse aardappeltjes

Italiaanse aardappeltjes

Aardappeltjes uit de oven: mij maak je er altijd heel blij mee! Jou ook? Laat jezelf dan verrassen met deze variant met Italiaanse kruiden. Een worstje en wat groenten erbij en je avondmaal staat zo op tafel.

Ik ben echt een aardappelmens, eigenlijk erg want al die koolhydraten zijn helemaal niet gezond voor mijn lijf. Mijn lijf wordt er ook niet zo happy van, maar mijn hoofdje wel (haha). Aardappelgek; behalve gekookte aardappelen. Dat heb ik na 1x in de week echt wel gezien en dan moet er ook nog vaak jus over of kruiden doorheen (foei; ongezond!). Dus 3x raden wat wij eten als ik zeg aardappeltjes: juist uit de bakpan of nog liever uit de oven.

Ik vind het ook zo leuk om mee te variëren. Als schijfjes, als blokjes, gepoft, met saus, met kruiden, gemixt met groenten, als bijgerecht; you name it, we can create it! Deze Italiaanse aardappeltjes heb ik in halve maantjes gesneden, maar natuurlijk kan je ze in elke gewenste vorm snijden. Na het snijden meng je de kruiden erdoor (volgens het recept) en het gaat de oven in. Nog even wachten, dan je vlees en groenten in de pan en aanschuiven maar. Simpel, lekker en toch eens iets anders! Enjoy.
italiaanse aardappeltjes aardappels uit de oven gekruid


 

italiaanse aardappeltjes aardappels uit de oven gekruid
Printen

Italiaanse aardappeltjes

Aantal personen 3
Rechten abiteofcravings

Ingrediënten

  • 500 gram aardappels
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • zeezout
  • 3 eetlepels kaaspoeder
  • optioneel peterselie als decoratie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een ovenschaal en vet deze in met olijfolie.

  2. Schil de aardappels. Snij ze dan in de lengte doormidden en daarna in schijfjes van ongeveer 1 cm. Zo krijg je mooie partjes.

  3. Doe de aardappels in een kom. Meng ze met de olijfolie.

  4. Voeg de Italiaanse kruiden, knoflook, zeezout en 1 eetlepel kaaspoeder toe en meng goed door elkaar zodat de kruiden goed verdeeld zijn over de aardappels.

  5. Doe de aardappels in de ovenschaal. Strooi nog 1 eetlepel kaaspoeder over de aardappels.

  6. Plaats de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak 30 minuten.

  7. Haal de ovenschaal voorzichtig uit de oven. Roer de aardappels nog eens door elkaar en doe de laatste eetlepel kaaspoeder bovenop de aardappels.

  8. Plaats de schaal terug in de oven en bak ze nog 20 minuten.

  9. Serveer warm en bestrooi eventueel met peterselie.


Hulp met je boodschappenlijstje:italiaanse aardappeltjes aardappels uit de oven gekruid
aardappels
Italiaanse kruiden
olijfolie
knoflook
zeezout
kaaspoeder
peterselie

 


Gek op deze Italiaanse kruiden? Neem dan eens een kijkje naar dit recept. Misschien zelfs te combineren met de schotel van vandaag. 

Buon appetito X



Dit artikel kan affiliate links bevatten.
Dit heeft geen invloed op jouw koopgedrag en is geplaatst uit mijn eigen vrije wil.
Foto’s en teksten zijn gemaakt door © A bite of cravings.
Je kan mij ook volgen op Instagram, Facebook, Pinterest en Bloglovin.
Wil je zeker geen post missen? Abonneer je dan op mijn nieuwsbrief via dit formulier.
 


 



1 thought on “Italiaanse aardappeltjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *