Havermoutmuffins met Blauwe Bessen

Havermoutmuffins met Blauwe Bessen

Gezonde muffins met een portie fruit? Eet ze als ontbijt of als gezond tussendoortje. Pas op: deze Havermoutmuffins met Blauwe Bessen zijn verslavend! Het recept vind je verderop in dit blog bericht, maar hoe was jullie weekend?

Ik heb dit weekend heerlijk genoten van de zon. Vrijdag even op een terrasje gezeten tot de zon bijna onderging. En zaterdag had ik helemaal een leuke dag, want mijn vriend nam me mee naar de bioscoop. Leuke verrassing als hij 2 uur meekijkt naar de ‘Belle en het Beest’. We waren ook nog even gaan winkelen (sport outfit = score!) en iets gaan drinken.

En dan houden we op zondag altijd een rustig dagje, beetje op de bank een film kijken en gezellig samen eten. Gelukkig had ik weinig werk aan het ontbijt, omdat ik die vrijdag al gemaakt had. En ze vielen hier erg in de smaak

Muffins zijn altijd lekker, maar bevatten veel vet en suiker. Deze Havermoutmuffins met Blauwe Bessen zijn wel super gezond en zorgen ook voor een gevuld gevoel. Lekker als ontbijt, of als snack zonder schuldgevoel. Hieronder lees je het recept.

Havermoutmuffins met Blauwe Bessen


Havermoutmuffins met Blauwe Bessen
Printen

Havermoutmuffins met Blauwe Bessen

Aantal personen 10 stuks
Rechten abiteofcravings

Ingrediënten

  • 120 gram bloem
  • 80 gram havermout
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 0.5 theelepel baksoda
  • 0.5 theelepel kaneel
  • snufje zout
  • 1 groot ei
  • 225 gram Griekse yoghurt
  • 60 gram honing
  • 2 eetlepels kokosbloesemsuiker
  • 60 ml amandelmelk ongezoet
  • 1 theelepel vanille extract
  • 150 gram blauwe bessen vers

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een muffin bakvorm in en zet aan de kant.Havermoutmuffins met Blauwe Bessen.

  2. Pak een grote kom en meng hierin de bloem, havermout, bakpoeder, baking soda, kaneel en zout. Roer goed door elkaar met een lepel.

  3. Pak een tweede kom en doe het ei erin. Klop deze even los. Voeg de yoghurt, honing, suiker, amandelmelk en vanille extract toe en mix alles goed door elkaar.

  4. Neem de tweede kom en doe de natte ingrediënten in de eerste kom, dus bij je droge ingrediënten. Schep luchtig onder elkaar tot alles gemengd is.

  5. Gooi je blauwe bessen even door wat bloem (1 eetlepel) om te voorkomen dat ze straks naar de bodem van je muffins zakken.

  6. Schep de blauwe bessen daarna door je beslag.

  7. Verdeel je beslag in.je muffin bakvorm. De meeste vormen hebben plaats voor 12 muffins, maar je hebt er maar 10 nodig.

  8. Als je wil kan je nog wat suiker over de bovenkant van de muffins strooien.

  9. Plaats de bakvorm in het midden van de oven en bak voor ongeveer 20-22 minuten.

  10. Haal ze uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen in de bakvorm, daarna haal je ze er uit en laat je ze nog volledig afkoelen op een rek.

Notities

In een afgesloten bewaardoos zijn de muffins 5 dagen houdbaar. Je kunt ze ook afgesloten invriezen voor ongeveer 3 maanden.


Hulp met je boodschappenlijstje:
– 120 gram bloemHavermoutmuffins met Blauwe Bessen
– 80 gram havermout
– 1,5 theelepel bakpoeder
– 0.5 theelepel baking soda
– 0.5 theelepel kaneel
– snufje zout
– 1 groot ei
– 225 gram Griekse yoghurt
– 60g honing
– 2 eetlepels kokosbloesemsuiker
– 60 ml amandelmelk
– 1 theelepel vanille extract
– 150 gram blauwe bessen 


Vanmorgen heb ik nog zo’n muffin opgepeuzeld om vol energie te beginnen aan deze nieuwe week.

Fijne dag X


Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit heeft geen invloed op jouw koopgedrag en is geplaatst uit mijn eigen vrije wil.
Foto’s en teksten zijn gemaakt door © A bite of cravings.
Je kan mij ook volgen op Instagram, Facebook, Pinterest en Bloglovin.
Wil je zeker geen post missen? Abonneer je dan op mijn nieuwsbrief via dit formulier.
 


 



2 thoughts on “Havermoutmuffins met Blauwe Bessen”

  • Amai, proficiat, ik probeer mijn vriend al weken zonder succes mee te krijgen naar Belle en het Beest 🙁 Zien er erg lekkere muffins uit! Ik heb momenteel diepvriesbosbessen in de vriezer zitten, lukt het daarmee ook?

    • Hihi, ze moeten toch ooit iets over hebben voor ons. 😉 Ik heb ze zelf met verse bessen gemaakt, maar ik denk dat het met diepvries bessen ook wel lukt. Misschien wel even laten ontdooien, zodat er niet te veel vocht meer bij zit. Laat je het weten als het gelukt is? Liefs X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *