Topcraving: Gezonde Chocolade Cupcakes!

Topcraving: Gezonde Chocolade Cupcakes!

Cupcakes are muffins that believed in miracles. Een quote geschreven naar mijn hart. En als de cupcakes chocolade bevatten en ook nog eens gezond zijn, dan ben ik helemaal in de hemel.

Ja, je leest het goed: gezonde cupcakes met chocolade! Dat was wat ik voor mijn verjaardag graag op tafel wou zetten. Want ook op mijn verjaardag wou ik een beetje op mijn voeding letten. (Dat ik daarna een half bakje borrelnootjes heb opgegeten laten we maar achterwegen.)

25.. een halve Sarah.. Maar ook weer een beetje meer volwassen, een beetje meer inspiratie in het leven, en een beetje dichterbij al mijn toekomstdromen. Positief blijven toch?! En wat was ik positief toen ik in deze fluffy chocolade cupcakes beet. Ze waren precies zoals ik wou, zelfs beter dan ik had verwacht. Er zit alleen een beetje ongezonde suiker in de topping, en voor de rest kun je ze naar hartelust naar binnen smikkelen zonder je achteraf schuldig te voelen.

Moet ik nog meer zeggen?! NEEEEEEEE, ren snel naar de winkel, pak mijn recept er bij en begin eraan. Binnen no time zul je weten of ik de waarheid spreek.

Gezonde Chocolade Cupcakes


Ingrediënten voor 6* Gezonde Chocolade Cupcakes:

» voor de cupcakes:Gezonde Chocolade Cupcakes
– 40 gram cacaopoeder (ongezoet)
– 45 gram bloem
– 10 gram bakpoeder
– snufje zout
– 15 gram kokosolie
– 1 groot ei (op kamertemperatuur
– 1,5 theelepel vanilla extract
– 30 gram Griekse yoghurt
– 80 ml agave siroop
– 30 ml magere melk

» voor de topping:
– 30 gram cacaopoeder (ongezoet)
– 60 ml magere melk
– 1 zakje vanillesuiker
– 1 zakje klop-fix

Zo maak je de cupcakes:
Vet een bakvorm (of siliconen cupcake vormpjes) in met een beetje olie.
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng in een kom het cacaopoeder, de bloem, het bakpoeder en het zout goed door elkaar.

Meng in een andere kom de kokosolie, het ei en vanille extract.
Mix hierbij de Griekse yoghurt tot dat er geen grote klonten meer zijn.
Voeg hieraan de agave siroop toe. En als laatste nog de melk.

Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en mix alles goed door elkaar. Het kan even duren totdat alles gemengd is, gewoon lekker blijven roeren want het komt wel goed!

Verdeel het mengsel over de vormpjes. Plaats ze in het midden van de oven en bak voor 20-22 minuten.

Laat ze even afkoelen en haal ze dan uit de vorm zodat ze verder kunnen afkoelen op een rek.

Maak de topping:
Meng het cacaopoeder met de magere melk. Blijf het goed door elkaar roeren tot de melk alle cacaopoeder heeft opgenomen.
Voeg het zakje vanillesuiker toe en roer weer goed door het mengsel heen.
Als laatste voeg je het zakje klop-fix toe en blij je roeren tot de topping de gewenste dikte heeft bereikt.

Wanneer de cupcakes helemaal zijn afgekoeld kun je de topping verdelen over de cupcakes.

Ze zijn het lekkerste als je ze meteen serveert, maar zijn zeker nog een paar dagen te bewaren.
Enjoy!

*Ik maak graag kleine porties, natuurlijk kun je er ook 9 of 12 maken door de hoeveelheid van de ingrediënten aan te passen.

Gezonde chocolade cupcakes


En, heb ik gelogen? Horen ze bij een van de beste chocolade cupcakes die je ooit hebt geproefd? Let me know!

Lieve knuffel X

 



11 thoughts on “Topcraving: Gezonde Chocolade Cupcakes!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *