Gevulde Regenboog Paprika’s

Gevulde Regenboog Paprika’s

Terwijl ik dit typ, staat mijn koffertje al klaar. Over 24 uur zit ik al op het vliegtuig en op het moment dat jij dit leest zit ik misschien al in de Spaanse zon (als het tenminste mooi weer is, laten we het in ieder geval hopen!). Maar ik kan mijn lezers, en mijn mooie blog, natuurlijk niet achterlaten zonder nog een lekker gerechtje te delen. Ik maak mezelf dus blij met een vakantie, en jullie met deze Gevulde Regenboog Paprika’s!

Morgenavond, en de 6 opvolgende avonden, zit ik lekker te genieten van een maaltijd die ik voor de verandering eens niet zelf heb gemaakt. Iets kiezen op de menukaart met het geluid van de zee op de achtergrond en een glaasje Sangria voor me. Ow, wat ga ik even lekker genieten met mijn vriend. We hopen op goed weer, maar we zullen ons in ieder geval gaan vermaken, ontspannen en lekker eten. Het is dus 1 week stilte op mijn blog (rustrustrust) om er daarna weer in te vliegen met nieuwe updates, categorieën, recepten en leuke verhalen.

Ik maakte laatst deze Gevulde Regenboog Paprika’s en ik hoop dat ik na mijn vakantie een paar reacties kan lezen van mensen die ze hebben geprobeerd. Veel recepten van gevulde paprika’s zijn gemaakt met rijst, maar 2 dingen hielden mij tegen om rijst te gebruiken: 1. mijn vriend houdt niet zo van rijst en 2. we hadden de dag ervoor al rijst gegeten. Waarom niet maken zonder rijst en wat aardappeltjes er bij bakken? En zo was mijn eigen recept weer een feit!

Gekruid gehakt, kleurrijk van de verschillende paprika’s en de kaas en een smaakvolle geur op je bord.

gevulde regenboog paprika's


gevulde regenboog paprika's
Printen

Gevulde Regenboog Paprika's

Rechten abiteofcravings

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 2 groene paprika's
  • 2 gele paprika's
  • 350 gram rundergehakt
  • 2 eetlepels tex mex kruiden
  • 140 gram tomatenpuree
  • 1 ui
  • geraspte kaas

Zo maak je het

  1. Snij de bovenkant van de groene en gele paprika's af en verwijder de zaadlijsten zo veel mogelijk.

  2. Plaats deze paprika's in zijn geheel in een pan met kokend water en kook ze 5 minuten.

  3. Laat ze daarna goed uitlekken op een stukje keukenrol zodat het meeste vocht er uit is.

  4. Terwijl de paprika's koken, kun je alvast de rode paprika en de ui in stukjes snijden.

  5. Kruid het gehakt en bak het voor ongeveer 5 minuten.

  6. Voeg vervolgens de ui en de rode paprika stukjes een paar minuten mee.

  7. Meng het blikje tomatenpuree er doorheen en haal de vulling van het vuur.

  8. Plaats de groene en gele paprika's in een ovenschaal met de open kant naar boven.

  9. Giet een beetje olijfolie op de bodem van de ovenschaal zodat ze niet vast blijven plakken.

  10. Schep je vulling (van gehakt, ui en rode paprika's) in de groene en gele paprika's.

  11. Zet de ovenschaal afgedekt (met een deksel of aluminiumfolie) in het midden van de oven, op 200 graden en laat het 10 minuten garen.

    Haal de schaal uit de oven en haal de deksel van je ovenschaal af.

    Strooi de geraspte kaas over de paprika's en plaats ze terug in de oven (onafgedekt) voor 20 minuten.

  12. Serveer warm, eventueel met wat aardappeltjes. Smakelijk!


Hulp met je boodschappenlijstje:
– 1 rode paprika
– 2 groene paprika’s
– 2 gele paprika’s
– 350 gram rundergehakt
– 2 theelepels tex-mex kruiden
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 ui
geraspte kaas naar keuze


gevulde regenboog paprika's

Zeg nu zelf,
waarom rijst toevoegen als het met deze vulling ook al superlekker is?

Ik hoop dat jullie deze week lekker rondneuzen op mijn blog en jullie bezig kunnen houden met het uittesten en proeven van de recepten die er al opstaan. Dan kan ik even ontspannen in het zuiden.

See you at the end of April! X

 

 

 


Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit heeft geen invloed op jouw koopgedrag en is geplaatst uit mijn eigen vrije wil.
Foto’s en teksten zijn gemaakt door © A bite of cravings.
Je kan mij ook volgen op Instagram, Facebook, Pinterest en Bloglovin.
Wil je zeker geen post missen? Abonneer je dan op mijn nieuwsbrief via dit formulier.
 


 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *