Uit eten: De Secretaris in Overpelt

Uit eten: De Secretaris in Overpelt

uit eten de secretaris overpelt recensie

“Als we nog eens uit eten gaan, dan doen we het goed.” Zoiets moet mijn vriend gedacht hebben afgelopen zaterdag, want ik werd een avondje verwend in een van de beste horecazaken in Overpelt (True story). Maar toen ik opgetut (inclusief geverfde haren, rokje en iets meer make-up dan dagelijkse) tegenover mijn vriend op het bankje zat in de Secretaris met de menukaart voor me wist ik nog niet dat ik verwend werd met een 3-gangenmenu inclusief wijnen.

 

Nietsvermoedend zat ik te kijken tussen de gerechten: een Bizon stoofsel klinkt al niet verkeerd, of zal ik gaan voor Groenteparade. Voor mijn neus werd het ‘Aperitief De Secretaris’ geplaatst en ik nam snel een slokje om te proeven van de combinatie van cava en likeur 43. En met likeur 43 maak je mij altijd blij mee! Mijn smile werd nog groter toen mijn vriend vroeg wat ik van de menu’s vond.

Ze hebben 2 menu’s die pronken op hun menukaart, en hierbij kan je kiezen uit 3-, 4- of 5- gangen. Menu 2 viel voor mij helaas al meteen af, omdat er iets te luxere hapjes tussen zaten (don’t get me wrong, gewoon persoonlijke voorkeur). Maar menu 1 zag er zeker niet verkeerd uit, “Zullen we dat allebei maar eens proberen dan? We gaan lekker lang tafelen.” Zo gezegd zo gedaan. De ober nam onze bestelling (3 gangen weliswaar) op en mijn vriend gooide er nog eens ‘de aangepaste wijnen’ bovenop. In mijn hoofd was ik al helemaal aan het ontspannen, eindelijk!


uit eten de secretaris overpelt recensie zalm voorgerecht

 

We werden nog verrast met een hapje en soepje van het huis en smikkelden van onze broodjes met kruidenboter tijdens het wachten op ons voorgerecht. ‘Gepekelde zalm wasabi kerrie salade’ stond er op het menu en ik had geen idee of ik dit wel lekker ging vinden. Maar toen dit bordje onder mijn neus werd gezet, wist ik meteen dat dit mij echt wel ging smaken.

 

 


Natuurlijk kregen we een bijpassend wit wijntje bij de vis en werd er daarna netjes gevraagd wanneer we het hoofdgerecht wouden. Toen onze witte wijn op was werd er netjes een rode wijn gebracht die dadelijk bij het hoofdgerecht zou passen. ‘Kalfsentrecote seizoensgroentjes.’ Ja, ik weet het niet hoor maar met kwaliteitsvlees zoals daar lust iedereen dat wel. Het mooie bordje werd afgemaakt met aardappelpuree en vooral heerlijke spruitjes. Oppie-en-toppie!

uit eten de secretaris overpelt recensie hoofdgerecht


uit eten de secretaris overpelt recensie nagerecht

Toen het dessert kwam heb ik zelfs geen tijd kunnen maken om een foto te maken van mijn bordje (oopsie!). Het staat dan ook op het menu als ‘Verrassing’ en ik raad jullie aan om het daar gewoon eens zelf te bestellen om erachter te komen wat een verfijnd zoet bordje dit was. Ook hierbij trouwens weer een bijpassend (mierenzoet) wijntje, hier is over nagedacht!

 


Omdat mijn vriend het nog altijd niet beu was om tegenover mij te zitten aan een tafel (alhoewel het meer om het eten en de vriendelijke obers ging denk ik) namen we er samen nog een kaasplankje bij. Haal de ‘je’ er maar af, want wat een grote plank vol met heerlijkheid.

uit eten de secretaris overpelt recensie kaasplank


Van de rekening moesten we wel nog eens even slikken, maar wat was het het waard. De Secretaris: topkwaliteit, mooi gedresseerd, super vriendelijk personeel. Ik heb geen slecht woord voor deze zaak en daarom verdienen ze zeker een plaatsje op mijn blog!

Dankjewel aan het team dat ons de hele avond heeft laten genieten en ontspannen. X

 Dit artikel is niet gesponsord en uit eigen wil geschreven.
Foto’s en teksten zijn gemaakt door © A bite of cravings.
Je kan mij ook volgen op Instagram, Facebook, Pinterest en Bloglovin.
Wil je zeker geen post missen? Abonneer je dan op mijn nieuwsbrief via dit formulier.
 


 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *