TEXMEX: Burrito bowl met krokante kip

TEXMEX:  Burrito bowl met krokante kip

JA, E-I-N-D-E-L-I-J-K! Eindelijk had ik tijd om te beginnen aan de bloginsider challenge van Francesca Kookt. Want wat had ik er zin in! Mijn creatieve brein stroomde over met ideeen, waardoor ik zelfs nog keuzes heb moeten maken wat ik nu precies ging maken.

Uiteindelijk heb ik gekozen voor hetgene waarvan ik dacht dat de Tex mex producten van Santa-Maria het meest tot zijn recht zouden komen. Ook wou ik gaan voor iets origineels. Geen standaard opgerolde tortilla met groenten en gehakt, geen standaard nacho’s of chili con carne. Don’t get me wrong: zo’n gerechten zijn ook heeeerlijk en leuk om te maken. Maar nee, ik wou echt even net iets anders.

De tortilla’s liet ik dus even achterwege, maar ik wou mijn gerecht wel baseren op de vulling van een burrito. Sowieso moesten er van mij bruine bonen en mais in. En toen ik het zakje ‘crispy chicken‘ in mijn handen had wist ik gewoon dat ik dit ook in mijn eerste gerecht wou gebruiken. De burrito’s heb ik uiteindelijk vervangen door rijst. Maar ik dacht; ‘laten we eens gek doen.’ Gewone rijst is ook maar gewoontjes… Dus op de gok roerde ik het zakje ‘fajita kruidenmix‘ door mijn rijst. Even proeven: wow, best een goed idee!

Dus ik had mijn gekruide rijst, mijn bruine bonen en mais, mijn krokante kip, nog wat tomaat erbij voor de frisheid. Het potje saus met de tekst ‘Chunky Wrap’ moest er ook aan geloven. Nog wat tortilla chipjes voor de bite, en klaar was mijn super originele dish. 

Oké, misschien is het toch niet zó origineel: er bestaan al enige tijd sushi bowls, buddha bowls en taco bowls die zich over het internet verspreiden. (TREND!) Maar het is wel mijn eigen originele recept, met de originele producten van Santa-Maria en daar ben ik toch best trots op!

Meet my Burrito Bowl met krokante kip!


burrito bowl tex mex santa maria challenge bloginsider
Printen

Burrito bowl met krokante kip

Aantal personen 4
Rechten abiteofcravings

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • 1 zakje seasoning mix for Crispy Chicken
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 250 gram rijst
  • 1 zakje seasoning mix for Fajita
  • 3 tomaten
  • 400 gram bruine bonen
  • 300 gram mais
  • 1 potje Chunky Wrap Salsa
  • Tortilla of Nacho chips naar keuze

Zo maak je het

  1. Snij de kipfilet in stukjes van ongeveer 2-3 centimeter. Meng ze met 1 eetlepel olijfolie en de kruidenmix voor 'crispy chicken'. Meng goed door elkaar zodat de kip overal bedekt is met de kruidenmix.

  2. Plaats de kippenstukjes in een ovenschaal en bak in het midden van de oven op 210 graden voor 15-20 minuten.

  3. Ondertussen kook je de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. Giet de rijst af, doe deze terug in de pan en meng hier het zakje 'mix for Fajita' doorheen.

  5. Verwarm de bruine bonen ongeveer 5 minuten op een laag vuurtje.

    Verwarm ook de 'chunky wrap salsa' even op een laag vuurtje.

  6. Snij ondertussen de tomaten in kleine stukjes.

  7. Laat het blik mais uitlekken.

  8. Schep de rijst in een bord, leg hierop de bruine bonen, de tomatenblokjes en de mais. Leg er stukjes krokante kip op en top af met de saus.

  9. Serveer met tortilla of nacho chips voor extra crunch.

    Buen provecho.

Notities

LET OP: de saus kan erg pikant zijn, voeg dus elke keer een beetje toe en proef of het niet te pikant wordt voor jou (of je mede-eters)


Hulp met je boodschappenlijstje:
x 500 gram kipfilet
x 1 zakje seasoning mix for Crispy Chicken
x 1 eetlepel olijfolie
x 250 gram rijst
x 1 zakje seasoning mix for Fajita
x 3 tomaten
x 1 blik bruine bonen
x 1 blik mais 
x 1 potje Chunky Wrap Salsa
x Tortilla of Nacho Chips (naar keuze)

 


Geslaagd voor de challenge of niet? Morgen krijgen jullie een tweede recept, ook gezond en ook Tex mex.

Don’t forget me! X

 


Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit heeft geen invloed op jouw koopgedrag en is geplaatst uit mijn eigen vrije wil.
Foto’s en teksten zijn gemaakt door © A bite of cravings.
Je kan mij ook volgen op Instagram, Facebook, Pinterest en Bloglovin.
Wil je zeker geen post missen? Abonneer je dan op mijn nieuwsbrief via dit formulier.
 


 



21 thoughts on “TEXMEX: Burrito bowl met krokante kip”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *