Bananenbrood met Appel en Walnoten

Bananenbrood met Appel en Walnoten

Als we het goed doen, dan doen we het ook echt goed! Ik was al een tijdje van plan om bananenbrood te maken, maar enkel banaan leek me wel erg saai. Dus dat vroeg om wat experimenteren.

Zag ik daar toch niet zomaar appels in de keuken liggen, nou dat werd ingrediënt 2! Nog wat walnoten erin voor de crunch, en zo toverde ik mijn bananenbrood in een luxere versie!

Toen hij uit de oven kwam was ik vooral verbaasd hoe zwaar dat hij was, echt waar, niet schrikken, dat ding weegt veel! (Ik had hem eigenlijk voor de grap even moeten wegen.)

De buitenkant en de walnoten zijn lekker krokant, maar de binnenkant is lekker smeuïg en vol van smaak.


Bananenbrood met appel en walnoten
Printen

Bananenbrood met Appel en Walnoten

Rechten abiteofcravings

Ingrediënten

  • 220 gram bloem
  • 150 gram donkere basterdsuiker
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 45 ml melk naar keuze en op kamertemperatuur
  • 2 bananen
  • 65 gram walnoten
  • 1 grote appel
  • 5 gram baksoda
  • 1 snufje zout

Zo maak je het

  1. Schil en snijdt de appel in stukjes, hak de walnoten in stukjes en plet de bananen tot moes.

  2. Verwarm de oven voor op 160 graden en vet je bakblik (langwerpige cakevorm) in.

  3. Meng de bloem, baking soda, zout en suiker goed door elkaar.

  4. Voeg toe: de eieren, olie en melk en mix tot 1 geheel.

  5. Roer de geplette banaan, stukjes appel en stukjes walnoten door het beslag.

  6. Doe het beslag in je ingevette bakvorm.

  7. Plaats de bakvorm in het midden van de oven en bak ongeveer 1 uur.

  8. Test of de binnenkant niet meer te nat is (met een satéprikker) of kijk of de bovenkant terugveert als je er zachtjes op duwt.

  9. Haal het bananenbrood uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

  10. Snijdt het brood in plakken en bewaar in een broodzak of bewaardoos.


Hulp met je boodschappenlijstje:
bakvorm
– 220 gram bloem
– 150 gram donkere basterdsuiker
– 2 eieren (kamertemperatuur)
– 150 ml zonnebloemolie
– 45 ml melk (naar keuze en op kamertemperatuur)
– 2 bananen
– 65 gram walnoten
– 1 grote appel
– 5 gram baking soda
– snufje zout


AANRADER: Breek een plak bananenbrood in stukjes en roer hem door je yoghurt, top-ontbijtje waardoor je uren geen honger meer hebt!

Wat eet jij het liefst in je bananenbrood? Appel en walnoten, zoals ik, of toch liever iets anders?

Knuffel van mij X


Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit heeft geen invloed op jouw koopgedrag en is geplaatst uit mijn eigen vrije wil.
Foto’s en teksten zijn gemaakt door © A bite of cravings.
Je kan mij ook volgen op Instagram, Facebook, Pinterest en Bloglovin.
Wil je zeker geen post missen? Abonneer je dan op mijn nieuwsbrief via dit formulier.
 




Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *