4 manieren om Bagels te beleggen

4 manieren om Bagels te beleggen

Terwijl het weer hier eindelijk een beetje begint te lijken op het zuiden, vliegen de etenswaren uit Amerika je ook om de oren bij A bite of cravings. Vorige week zaten we nog in Mexicaanse sferen; en vandaag duik ik in de wereld van New York. Oke, niet letterlijk, maar ik duik wel de koelkast in voor het heerlijkste beleg voor op je bagels!

manieren om je bagel te beleggen bagels beleg manier Bagels. Je hebt ze in verschillende smaken, met verschillend beleg, te koop in lunchrooms of in de supermarkt. Ik wou ze al zo lang een keer proeven, maar omdat ik niet echt een stadsmens ben (en de welbekende bagelzaak in steden ligt) was het er nog niet van gekomen. Tot dat… ik een pakje bagels in de supermarkt zag liggen. Die ging mijn mandje in!

Natuurlijk kunnen ze nooit zo lekker en gezond zijn als die je in een restaurantje eet of helemaal zelf bakt, maar het ging mij meer om het leuke uiterlijk en de combinaties van beleg. Maarja, wat eet je daar nu op? Philadelphia is natuurlijk welbekend om op bagels te smeren, of iets met tomaat…. Nee, ik wou voor die keer dat ik bagels at er ook echt iets van maken.

En daarom heb ik flink ingeslagen met beleg en 4 verschillende bagels gemaakt; voor mij om te proeven, voor jullie om te laten zien wat nu echt lekker is op die ronde dingen met dat gat erin. Even je broodrooster in, 1 van deze heerlijke combinaties erop en smullen maar! En als je echt niet kan kiezen zoals ik, dan proef je ze toch lekker allemaal.

 


Bagel met kalkoenfilet, Philadelphia, kerriekruiden en appel
 manieren om je bagel te beleggen bagels beleg manier kalkoen appel kerrie philadelphia

Absoluut mijn favoriet door de gekruide en zoete combinatie.

Besmeer de bagel ruim met Philadelphia. Neem 2 plakken gerookte kalkoenfilet en plaats deze lichtjes dubbelgevouwen op de Philadelphia. Schil en snij een appel in stukjes en verdeel deze over je kalkoenfilet.
Bestrooi het geheel met een beetje kerriepoeder en voilà!


Bagel met hummus, Italiaanse kaas, pijnboompitjes en rucola
manieren om je bagel te beleggen bagels beleg manier hummus kaas pitjes sla

Easypeasy en superlekker.

Besmeer de bagel ruim met hummus. Verdeel de Italiaanse kaas en pijnboompitjes over de bagel.
Doe er nog wat rucola op en klaar is je hap!


Bagel met geitenkaas, walnoten, honing, notenboter en rucola
manieren om je bagel te beleggen bagels beleg manier sla geitenkaas walnoten honing

Een iets krachtigere lunch gewend? Deze zit vol van smaak!

Besmeer de bagel met een beetje notenboter. Plaats wat rucola op de bagel. Verdeel de geitenkaas en walnoten in stukjes over de sla. Top af met een eetlepel honing. En nu kan je iedereen om je heen lekker jaloers maken!


Bagel met filet americain (preparé), ui en rucolamanieren om je bagel te beleggen bagels beleg manier filet americain prepare sla ui

En last but not least: voor iedereen die wel eens graag filet americain/preparé eet.

Pel en snij een ui in stukjes. Besmeer je bagel met filet americain (lekker dik, dat mag wel eens toch?!). Verdeel de ui over je lekkere smeersel. Nog wat rucola erbij voor de smaak en de bite en tadaa een heerlijke lunch!


In de toekomst wil ik ook nog graag de bagels helemaal zelf maken. Benieuwd of me dat ooit gaat lukken!
Voor nu hou ik het bij de afbakbroodjes en mijn favoriete belegjes.

Liefs XDit artikel kan affiliate links bevatten. Dit heeft geen invloed op jouw koopgedrag en is geplaatst uit mijn eigen vrije wil.
Foto’s en teksten zijn gemaakt door © A bite of cravings.
Je kan mij ook volgen op Instagram, Facebook, Pinterest en Bloglovin.
Wil je zeker geen post missen? Abonneer je dan op mijn nieuwsbrief via dit formulier.
 


 5 thoughts on “4 manieren om Bagels te beleggen”

  • Help!! Ik heb nog niet ontbeten en nu vreselijk trek in bagels! 🤔 Het is niet goed jouw site te bezoeken voor ik gegegen heb! Die met filet american lijkt me heerlijk, maar als ze voor mn neus staan zou ik ze allemaal proberen!

  • Oeh, ik houd van bagels! Alle varianten klinken heerlijk. Vooral die bagel met hummus en met geitenkaas. Wat vond je van de bagels uit de winkel? Ik vind ze op zich wel ok, maar niet helemaaaal hoe het hoort. Mijn vader maakte vroeger supervaak zelf bagels en ik heb het idee dat er een ander soort meel of gist (of wat dan ook, geen idee haha) in zat, wat zeg maar die authentieke bagelsmaak gaf. Heb je ze wel eens zelf gemaakt?

    • De bagels van de supermarkt zijn natuurlijk niet om naar huis te schrijven.. Ze smaken wel, maar je proeft zeker dat het geen verse broodjes zijn zegmaar.. Nee, ik heb ze nog niet zelf gemaakt maar dat wil ik wel heel graag een keer proberen! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *